Pengalaman Puan Hanisah – Cyst Mengecut Semasa Mengandung

Berita gembira yang di sampai kan doktor bertukar risau kerana keputusan check-up tadi. Doktor kata ada ovarian cyst pada rahim.

Lebih merisaukan, saiz cyst agak besar dan perlu dibuang.

Namun, oleh kerana usia kandungan masih awal, cyst tidak boleh di buang lagi. Perlu tunggu sekurang-kurangnya usia mencapai minggu ke 12.

Lebih menakutkan, cyst yang makin membesar boleh pecah atau menyebabkan ovari berpintal.

Kisah Benar Puan Hanisah

Cyst Puan Hanisah mengecut sebelum usia kandungannya 12 minggu. Cyst ini di kesan oleh doktor semasa kandungannya masih awal lagi.

Ovarian Cyst saya saiznya 7cm. Doktor kata tidak boleh buang sekarang kerana kandungan masih awal. Kena sabar tunggu usia kandungan 12 minggu baru boleh di bedah.

Doktor beritahu risiko cyst boleh pecah dan sebabkan infection pada peranakan atau ovari boleh berpusing

Cyst Kecut Sepenuhnya

Masa tu memang takut.

Doktor kata tiada ubat selain tunggu dan di bedah untuk buang bila sampai masa.

Saya tawakkal (berdoa) dan teruskan ambil Set Mengandung Shaklee termasuk ESP.

Alhamdulillah, belum sampai 12 minggu cyst kecut sepenuhnya.

Tak perlu bedah

Check-up Puan Hanisah

Kisah Benar Puan Najihah

Bukan hanya seorang yang alami kesan positif dengan Set Mengandung Shaklee. Ini lagi satu pengalaman sebenar yang di rasai dan di kongsi oleh Puan Najihah.

Akak pun ada cyst masa awal mengandung si bongsu ni. Saiz 4cm+

Masa tu akak teruskan juga ambil Set Mengandung Shaklee termasuk ESP.

Siap masa umpa doktor, akak beritahu doktor nak teruskan minum soya ni, akak beritahu protein soya ESP Shaklee.

Doktor kata tiada masalah dan boleh teruskan minum.

Alhamdulillah…

Usia kandungan 5 bulan, cyst kecut dan tak jadi bedah

Set Mengandung Shaklee

Set Mengandung Shaklee terdiri daripada 6 vitamin penting yang boleh membantu kecutkan cyst ketika mengandung.

Dapatkan hari ini juga ya 🙂

EMAIL KAK IS DI ISMAANIZA@GMAIL.COM ATAU LAJU-LAJU WHATSAPP/CALL KE +6012-2634001.
AUTHORIZED SHAKLEE DISTRIBUTOR : 1247995

Leave a Reply