Set Mengandung Premium Shaklee Buat Ibu Lebih Bertenaga

Fasa mengandung memang saat yang dinantikan oleh semua wanita yang berstatus isteri. Lagi-lagi ibu mengandung anak sulung, lebih ‘excited’ luar biasa!

Perubahan hormon selari dengan perkembangan janin dalam rahim ibu, juga membuatkan perubahan pada fizikal dan emosi ibu mengandung. Lebih makanan diperlukan untuk pembesaran bayi. Dan lagi penting makanan yang berkhasiat dan bernutrisi tinggi lebih bagus untuk perkembangan bayi yang sihat. Nutrisi baik juga membuatkan ibu hamil sihat bertenaga dan emosi yang stabil.

Bagaimana Nak Tahu Cukup Nutrisi?

Pernah dengar kejadian ‘morning sickness’ yang biasa di alami oleh ibu hamil?

Morning sickness bermaksud kejadian mual dan muntah yang dialami oleh beberapa wanita di masa awal kehamilan. Keadaan  morning sickness ini, bukan hanya berasa mual di pagi hari sahaja, namun ia juga boleh terjadi bila-bila masa pun atau sepanjang hari, bahkan pada malam hari.

Pernah dengar ibu hamil mengalami tekanan darah rendah? HB tidak stabil?

Pernah dengar kejadian ibu hamil terkena kencing manis dan terpaksa minum air gula setiap 2 minggu ketika berjumpa doktor?

Pernah dengar ibu hamil mengalami bengkak kaki, sakit-sakit sendi dan kejang kaki?

Inilah antara punca masalah kekurangan nutrisi dan persekitaran yang mengganggu emosi ibu.

Set Mengandung Premium Shaklee

Kerana memahami masalah ibu-ibu mengandung ini, sangat disarankan untuk mencuba Set Mengandung Premium Shaklee ini seawal kehamilan trimester pertama.

Nutrisi yang cukup, membantu ibu mengandung lebih bertenaga dan dapat merasai alam kehamilan yang penuh bahagia dan menyeronokkan.

Ada 6 vitamin cadangan seperti berikut :

#1 – B-Complex

Vitamin B-Complex penting dalam pembinaan saraf dan tulang belakang bayi. Ini kerana B9 (asid folik) di dalamnya sangat penting di ambil dari awal sebelum kehamilan (untuk pasangan yang mula merancang hamil).

Vitamin B Complex ini juga membantu mengawal emosi ibu dan mengatasi masalah morning sickness.

#2 Vitalea

Ini adalah multi-vitamin iron formulated yang merupakan antara produk yang menjadi pilhan ramai. Ia memberi sumber nutrisi yang pelbagai terutamanya zat besi. Zat besi penting dalam menstabilkan tekanan darah ibu mengandung.

#3 Ostematrix

Sakit-sakit sendi ketika hamil boleh diatasi dengan pengambilan kalsium yang mencukupi. Berapa banyak gelas susu yang perlu ibu minum untuk mendapatkan kalsium yang cukup setiap hari?

Sumber dari The U.S. Recommended Daily Allowance (USRDA), menyarankan ibu mengandung mengambil 1,000 mg kalsium, bersamaan 3-4 gelas besar susu!

Mampukah?

Setiap hari selama 9 bulan?

Lagi-lagi buat anda yang ada masalah tidak suka minum susu bagaimana?

Oleh itu, disarankan ibu cuba ostematrux ini. Kalsium yang mencukupi juga membantu pembentukan otot bayi yang lebih kuat dan sihat.

#4 Sustained Release Vitamin C

Vitamin C penting dalam membantu meningkatkan imun sistem ibu mengandung. Lumrah ketika hamil, semua dikongsi dengan bayi dalam kandungan. Kekurangan vitamin C membuatkan ibu mudah sakit dan berisiko kandungan tidak sihat dan mengganggu tumbesaran bayi.

Formula sustaines release vitamin C Shaklee sangat unik di mana pelepasan setiap jam vitamin C yang perlu untuk badan dan ini memberi perlindungan setiap masa pada badan.

#5 ESP

ESP adalah serbuk protein yang sedap dibancuh dgn apa jua minuman kegemaran anda.

Kandungan protein yang tinggi di dalam ESP, membantu pembentukan otot dan penting dalam perkembangan bayi yang sihat.

Protein juga penting sebagai sumber tenaga segera dan kekal lama buat ibu hamil. Banyak testimoni kami terima dari pengguna ESP Shaklee yang mengatakan ESP memberikan mereka kesegaran dan mampu bekerja di ofis seperti biasa.

#6 OmegaGuard

Kandungan 7 asid lemak penting Omega-3, menjadikan vitamin ini sememangnya exclusif dan istimewa dengan fungsinya yang tersendiri.

Tahukah anda, kandungan DHA dan EPA pada OmegaGuard Shaklee dapat membantu dalam perkembangan kognitif bayi dan penglihatan bayi anda.

Apa Tunggu Lagi?

Apa salahnya cuba berikan yang terbaik buat diri sendiri dan si chomel di dalam kandungan ibu?

Set Mengandung Premium Shaklee boleh bertahan dari 1-3 bulan. Jimat dan berbaloi.

 

 

Nak cuba vitamin cadangan ini?
Boleh hubungi Kak Is di ismaaniza@gmail.com atau Whatsapp/Call di +6012-2634001.
Shaklee ID : 1247995

Leave a Reply