Dah Kawal Diet Tapi……Kenapa Tak Kurus?

Setiap tahun baru, antara azam kita mesti NAK KURUS. Betul kan..kan…

Ramai yang cakap, mesti exercise…

Ada yang cakap lagi..

…ko jaga makan jer….mesti kurus punya lah….

Tapi….

Puas ber ‘diet’ tak jugak turun-turun! Kalau turun pun, sikit je…lepas tu termakan lebih sikit naik balik..huarrghhhhh…nanges!

ADA ROADBLOCK

Bertahun-tahun kita makan sedap.

Macam-macam lebihan/sisa yang mendap pada perut, usus, hati, salur darah.

Begitu juga lelemaks tepu yang membaluti seluruh badan dan organ.

Sebab tu, kawalan pemakanan tanpa di bersihkan dahulu endapan yang tidak perlu ini yang menjadi punca TAK KURUS-KURUS!

 

Semua lemak yang meliputi tubuh, di kenali sebagai ‘visceral fat’. Jom baca lebih lanjut di sini.

JOM DETOX

Setiap hari badan kita terdedah kepada toksin dari :-

  • persekitaran
  • pemakanan yang tidak sihat
  • tekanan hidup.

Oleh kerana kerap terdedah dengan persekitaran begini, ia menyebabkan tubuh badan menjadi lemah dan menghalang kebolehan semulajadi tubuh untuk menyingkirkan toksin.

Sebab itu, ia mendap pada tubuh badan kita!

Pemendapan toksin dalam badan ini yang menyebabkan tubuh terdedah kepada pelbagai jenis penyakit dan jika dirawat sukar untuk sembuh. Begitu juga masalah kegemukan (obesiti).

KELEBIHAN DETOX

Banyak kelebihan detox yang ramai tidak sedar.

Antaranya ialah :-

  • dapat menurunkan berat badan
  • membersihkan kolon
  • meningkatkan tenaga
  • mengawal nafsu makan
  • kulit lebih cantik
  • meningkatkan sistem imun badan
  • tidur lebih lena

SET DETOX SHAKLEE

Jom mulakan kehidupan baru anda dengan lebih sihat dan bertenaga!

Set Detox Shaklee pasti dapat membantu anda membersihkan dalaman dan luaran tubuh badan.

Setiap komponen supplement cadangan dalam Set Detox, dapat membantu anda mencapai impian hidup yang lebih gembira.

 

Nak cuba vitamin cadangan ini?
Boleh hubungi Kak Is di ismaaniza@gmail.com atau Whatsapp/Call di +6012-2634001.
Shaklee ID : 1247995

Leave a Reply