Alfalfa – Raja Semua Makanan

Alfalfa?

Macam biasa dengar kan?

Jom Kak Is kongsikan pengenalan Alfalfa

Alfalfa yang nama scientifiknya Medicago Sativa; ialah pohon renek dan rendang yang mempunyai akar yang panjang dan jauh ke dalam tanah; mencapai antara 10 hingga 20 kaki. Dengan akar yang panjang itulah ia dapat menyerap pelbagai sumber vitamin dan mineral di dalam tanah.

Di kenali Sebagai Raja Semua Makanan!

Alfalfa adalah tumbuhan semula jadi yang tinggi dengan pelbagai vitamin dan mineral penting, termasuk A, D, E, K, dan juga keluarga yang penuh dengan vitamin B; biotin, kalsium, asid folik, zat besi, magnesium, kalium dan lain-lain lagi.

Ia juga mengandungi kandungan protein yang sangat tinggi. Sebab itu alfalfa shaklee sangat HOT di kalangan mak-mak menyusu yang tegar dalam membantu misi penyusuan badan yang eksklusif. 

Alfalfa Shaklee

Alfalfa dikenali sebagai tumbuhan yang sangat bagus untuk membuang toksin dalam badan. Sekaligus, ianya membantu dalam merawat pelbagai permasalahan punca penyakit.

Kajian Mendapati..

Herba alfalfa telah digunakan secara meluas untuk tujuan perubatan sejak zaman dahulu. Ia membantu dalam rawatan masalah berat badan berlebihan, masalah jangkitan kencing kotor, menurunkan kolesterol, membersihkan darah dan menurunkan tekanan darah.

Selain itu, ia juga membantu dalam masalah nafas berbau, sakit sendi, masalah keadaan kulit tidak seimbang, dan ia juga meningkatkan fungsi sistem imun. Apabila dimakan secara teratur, ia bertindak sebagai alternatif kepada pergantungan ubat-ubatan kimia.

Alfalfa juga bagus dalam rawatan untuk sakit kepala atau migrain kerana tahap kalsium dan magnesium yang tinggi.

Dalam rangkaian Set Penjagaan Kesihatan Shaklee, antara masalah yang sering di cadangkan penggunaan alfalfa seperti :-

1/ Set Detoks Shaklee

2/ Set Kurus Shaklee

3/ Set Penyusuan Shaklee

4/ Set Rawatan Keputihan

5/ Set Rawatan Sembelit

Alfalfa Shaklee

Jom baca disini untuk ketahui 1001 khasiat Alfalfa Shaklee.

Berminat nak mencuba Alfalfa Shaklee sekarang?

 

EMAIL KAK IS DI ISMAANIZA@GMAIL.COM ATAU LAJU-LAJU WHATSAPP/CALL KE +6012-2634001.
AUTHORIZED SHAKLEE DISTRIBUTOR : 1247995

 

Leave a Reply